Emakina en Akeneo verruimen hun samenwerking wereldwijd

Emakina en Akeneo verruimen hun samenwerking wereldwijd

PIM- en PXM-diensten van wereldklasse nu beschikbaar voor alle Emakina Group-klanten

Brussel, Nantes, Onafhankelijke digitale agentschapsgroep Emakina (Euronext – ALEMK) en leider in Product Experience Management ​ Akeneo kondigden de uitbreiding aan van hun partnerschap naar alle agentschappen van Emakina Group.Meer dan 1000 experts van de groep helpen retailklanten en -merken op 3 continenten om hun digitale uitdagingen aan te pakken. Zij krijgen nu allemaal toegang tot de performante Product Information Management- of 'PIM'-oplossingen en product data intelligence-tools van Akeneo, na succesvolle gemeenschappelijke projecten in het Midden-Oosten.

Alle agentschappen van ​ Emakina Group helpen nu hun klanten om met Akeneo de gebruikerservaring te verbeteren in alle verkoopkanalen, met inbegrip van e-commerce, mobiel, print, retail, en meer. Akeneo is een wereldwijde leverancier van PXM-oplossingen voor handelaars en merken, met ruim 60.000 installaties. Al meer dan 300 zakelijke klanten, waaronder Midland Scientific, Fossil, Auchan, en Shop.com, halen hun voordeel uit Akeneo's open-source PIM-platform voor ondernemingen.

In januari 2020 hebben Emakina en Akeneo in de Golfregio samen een reeks naadloze online consumentenervaringen uitgewerkt voor grote spelers in de detailhandel, sportuitrusting en schoonheidsproducten. Deze projecten geven hen een opmerkelijk concurrentievoordeel: klanten verzamelen en verrijkenproductinformatie op één centraal knooppunt, beheren hun productcatalogus efficiënterén verspreiden de informatie steeds op al hun verkoop- en e-commerce-kanalen.

De uitgebreide samenwerking op groepsniveau zal de waarde voor de klanten nog vergroten, met meer experts die deelnemen aan opleidingen en certificeringen, en ze opent ook de deur voor gezamenlijke marketinginitiatieven.

Story image
"Dit wereldwijde partnerschap met Akeneo is een logische volgendestap na onze succesvolle gezamenlijke projecten", zegtPriya Sonn, directeur van Global Strategic Alliances bij Emakina. "Ik ben zeer blij dat we nu de kracht van deze PXM van wereldklasse kunnen aanbieden aan alle B2C- en B2B-merk- en retailklanten van Emakina Group.
Scott Rogers, Vice President Channel and Alliances bij Akeneo, voegt hieraan toe: "Wij delen Emakina's passie voor het uitbouwen van performante omnichannel-ervaringen. Onze groeiende samenwerking is uitstekend nieuws voor marketeers, retailers, merken en e-commerce managers, die op zoek zijn naar meer e-commerce-impact, sterkere relaties met hun leveranciers en een vloeiend beheer van hun verkoopgegevens.

 over Akeneo

Akeneo is een wereldwijde leider in oplossingen voor het beheer van productervaringen (PXM). Die helpen handelaren en merken om een overtuigende klantervaring te leveren in alle verkoopkanalen, inclusief e-commerce, mobiel, print en retailverkooppunten. Akeneo's open-source enterprise PIM en zijn productdata-intelligence-oplossingen verbeteren sterk de kwaliteit en nauwkeurigheid van productgegevens en vereenvoudigen en versnellen het beheer van de productcatalogus.

Toonaangevende wereldwijde merken, waaronder Midland Scientific, Air Liquide, Fossil, Shop.com en Auchan vertrouwen op Akeneo's oplossingen om hun omnichannel- en grensoverschrijdende handelsinitiatieven te schalen en aan te passen. Met Akeneo verbeteren merken en retailers hun klantervaring. Ze verhogen hun verkoop, verkorten de time-to-market, kunnen wereldwijd werken én de productiviteit van hun team verhogen.

Voor meer informatie, contacteer [email protected].

 

Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België