Emakina Group en commercetools breiden partnerschap uit om EMEA-klanten te helpen slagen in de post-COVID-wereld

Emakina Group en commercetools breiden partnerschap uit om EMEA-klanten te helpen slagen in de post-COVID-wereld

Alliantie geeft meer Emakina-klanten toegang tot snelle headless B2B en B2C commerce-oplossing

Brussel, Berlijn – De digitale agentschapsgroep Emakina Group (Euronext – ALEMK) breidt zijn samenwerking uit met commercetools, expert in commercesoftware van de volgende generatie. Na hun succesvolle alliantie in Centraal- en Oost-Europa krijgen klanten van Emakina Group nu in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië toegang tot commercetools. Hun flexibel cloud-native API-first commerce-platform wordt geprezen om zijn snelheid, aanpassingsvermogen en doeltreffendheid.

E-commerce-oplossingen van de volgende generatie

De positieve samenwerking van Emakina CEE met commercetools groeit nu verder door tot alle MENA-entiteiten van de groep, met ook extra expertopleidingen en certificeringen. De stap sluit aan bij de ambitie van Emakina om baanbrekende digitale klantenervaringen te ontwikkelen met 's werelds toonaangevende technologieën. Meer dan 1.000 experts van Emakina Group kunnen nu de ‘next-generation’ B2C en B2B oplossing van commercetools aanbieden aan hun klanten.

Dirk Weckerlei, VP Global Partner Management bij commercetools: "Wij delen de visie van Emakina over het snel en in stijl beheren van performante omnichannelprojecten. Samen openen we nieuwe mogelijkheden voor hun klanten om zich slim aan te passen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun gebruikers en om hen via alle kanalen rijke, consistente commerce-ervaringen te leveren."

De kracht van MACH: Microservices, API’s, Cloud-based, en Headless

De volledig configureerbare commerce-oplossing van commercetools is gebouwd op MACH-architectuur. Met microservices, API’s, een cloud native en headless aanpak kunnen teams snel en iteratief experimenteren met commerce-services. Zo integreren ze vloeiend nieuwe functionaliteiten aan een betaalbare prijs. Het systeem is efficiënt om gebruikerservaringen op maat te ontwikkelen, vlot schaalbaar, en vangt moeiteloos pieken in bezoekersverkeer op. Dat maakt het een interessante optie voor Emakina-klanten die hun marktpositie willen verbeteren en het engagement met hun doelpubliek willen verhogen.

Fortune 500-bedrijven in retail, mode, luxeproducten, productie, telecommunicatie en meer vertrouwen al op commercetools. Ook technologie-analisten Gartner, Forrester and IDC MarketScape waarderen het als een leidinggevend platform. Het is een 'Leader' in het Gartner '2020 Magic Quadrant for Digital Commerce', met hoge cijfers voor zijn visie en uitvoeringsmogelijkheden. Forrester noemt het een B2C commerce-leider en geeft het ook een ‘Strong Performer’-score voor zijn huidige aanbod en strategie, net als IDC Marketplace in zijn recente 'Headless Digital Commerce'-rangschikking.

Tijd om het nieuwe 'Digital First' te omarmen

"Dit uitgebreide partnership past in onze strategie om altijd de meest geschikte oplossingen te bieden om de business van onze klanten te verbeteren", zegt Priya Sonn, Director of Global Strategic Alliances bij Emakina. "De timing om ons partnerschap met commercetools uit te breiden is perfect, nu zoveel merken en organisaties het nieuwe 'Digital First'-tijdperk omarmen om te slagen in de post-COVID-wereld."
Story image

 

 

 

Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België