Emakina Group en Contentful starten wereldwijd partnerschap

Emakina Group en Contentful starten wereldwijd partnerschap

Nieuwe alliantie biedt merken snelle en schaalbare content op elk kanaal en bevordert sterke samenstelbare E-commerce.

Brussel, San Francisco, Berlijn, Emakina Group (Euronext – ALEMK) en Contentful kondigen vandaag hun internationale partnerschap aan. Na succesvolle gemeenschappelijke projecten in Frankrijk en België tilt de onafhankelijke digitale agentschapsgroep de samenwerking met Contentful nu naar een wereldwijd niveau. Hierdoor krijgen Emakina-klanten in Europa, MENA en de VS toegang tot het toonaangevende API-first informatieplatform van Contentful voor het ondernemen vanuit een digitaal-eerst perspectief. De pionier en wereldleider in headless content beheersystemen (CMS) opent met zijn MACH-architectuur nieuwe mogelijkheden om de bedrijfswaarde te verhogen met informatie in het hart van elke klantervaring.

Story image
"Wendbaar, schaalbaar, gepersonaliseerd en MACH... Contentful combineert deze kernwaarden met stijl", zegt Priya Sonn, Director Global Strategic Alliances bij Emakina. "Recente succesvolle gezamenlijke projecten toonden ons dat het platform beheerders van informatie, redacteurs, ontwerpers en marketers echt de mogelijkheid geeft om zelfstandig vlot content te ontwikkelen. Het is dan ook geweldig dat we deze robuuste infrastructuur voor grote projecten met zijn samenstelbare architectuur nu kunnen delen met alle klanten van onze groep."

Het digitaal-eerst tijdperk en Covid-19 benadrukten de noodzaak voor organisaties om consistente, contextuele informatie te schalen over grote doelgroepen. Contentful is daarin marktleider. 28% van de Fortune 500 en duizenden merken gebruiken het om snel en met precisie in contact te treden met gebruikers in meerdere regio's en talen en op elk kanaal.

Kevin Zellmer, VP ​ Partnerships bij Contentful besluit: "We treden het digital-first tijdperk in en delen daarbij de passie van Emakina voor meeslepende, verbonden online en winkelervaringen, superieure omnikanaalinteractie en merkentrouw. We kijken ernaar uit om hun waardevol strategisch advies en hun implementatie-expertise aan te spreken voor nieuwe bedrijfskritische klantprojecten en samen grote bedrijfswaarde te creëren met sterke informatie in het hart van elk klanttraject."
Story image

Over Contentful

Contentful is een toonaangevende inhoudplatform voor digitaal-eerst ondernemingen. 28% van de Fortune 500-bedrijven en duizenden merken over de hele wereld creëren en beheren er digitale ervaringen mee via elk kanaal voor hun klanten. Het maakt een grotere snelheid en schaalbaarheid mogelijk dan traditionele CMS-oplossingen. Contentful verenigt informatie in één centraal brandpunt, structureert het voor gebruik in elk digitaal kanaal, en integreert via open API's naadloos met honderden andere instrumenten. Bedrijven zoals o.a. Chanel, Bang & Olufsen, Shiseido, Peloton, en BP vertrouwen op het platform van Contentful. Voor meer informatie, bezoek  contentful.com.

Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België