Emakina Group neemt Zweeds agentschap DBG over

Emakina Group neemt Zweeds agentschap DBG over

Acquisitie van Doe Blomberg Gottberg creëert krachtige full service-marketingpartner voor Noordse landen

Niet-gereglementeerde informatie – commerciële communicatie -
Brussel, Stockholm - Emakina Group (ALEMK: BB) neemt Doe Blomberg Gottberg (DBG) over, driemalig Zweeds Communicatieagentschap van het jaar. Hiermee verdubbelt Emakina zijn medewerkers in Zweden, alsook zijn omzet en verwachte winst in de regio. Beide agentschappen behouden hun eigen firmanaam en delen dezelfde kantoren in Stockholm. Door hun goed op elkaar afgestemde expertise en toenemende samenwerking worden zij in één klap een geduchte speler onder de Scandinavische marketingbureaus.

Brice Le Blévennec, Emakina Group CEO: “Dit is een perfecte nieuwe stap in onze internationale groei. De gebundelde kracht van Emakina en DBG zal onze klanten in de Scandinavische landen helpen om hun ‘User Equity’ te verhogen, de sleutel voor elke succesvolle digitale transformatie. Ik wens Tommy, Fredrik en hun team een ​​warm 'welkom aan boord'.”

DBG en Emakina combineren slimme branding met digitale slagvaardigheid

DBG en Emakina werken al een hele tijd samen, voor grote projecten voor klanten als Red Bull, Norrmejerier, Oxfam en SBAB.

DBG blinkt met zijn 16 experts uit in strategie, merkenbouw en creatieve concepten. Zo ontpopt het zich als gerespecteerd relevance agency’ in de digitale wereld'.
Onder leiding van Tommy Gottberg en Fredrik Blomberg ontwikkelt het team uitzonderlijke online en offline reclame en communicatie. De sector erkent hen daarom met prestigieuse prijzen, waaronder in de laatste jaren drie Gold Årets Byra 'Agency of the Year' Awards. Enkele recente referenties: Calik Denim, Europcar en de digitale startup Readly.

Emakina.SE past perfect bij DBG. CEO Joel Wahlström en zijn team combineren baanbrekende digitale strategieën met topontwerp en -ontwikkeling. Daarnaast kunnen ze snel versterking inroepen bij de 15 agentschappen in 9 landen van Emakina Group en bij de technische en agentschapspartners wereldwijd. Samen helpen ze klanten als Unilever, Refunder en Aquavit Restaurants bij hun digitale communicatie, de bouw van websites, applicaties en commerce-platformen.

Nieuwe digitale mogelijkheden

Tommy Gottberg, CEO van DBG: “Deze overname is logisch. We leven al gelukkig samen onder één dak en ontwikkelen projecten in harmonie. Door toe te treden tot Emakina voegen we de ontwikkeling van fantastische digitale gebruikerservaringen toe aan onze begeleiding in strategie, creatieve concepten, branding en design.
De expertise van Emakina zal onze klanten helpen om met succes hun digitale transformatie, CMS, online marketing en e-commerce aan te pakken.”

Joel Wahlström, CEO van Emakina.SE: “We hebben al vaak en met succes samengewerkt met DBG. We delen dezelfde rechttoe-rechtaanstijl en de passie om mensen te raken en engageren. De som van onze talenten wekt veel positieve energie op. Hiermee maken we geweldige gebruikerservaringen en zo wordt één plus één in dit geval echt drie. We staan klaar om onze klanten met topservice vooruit te stuwen en grote nieuwe projecten te winnen voor grote opdrachtgevers.”

Contacteer ons
Karim Chouikri Chief Executive Officer, Emakina Group
Frédéric Desonnay Chief Financial Officer, Emakina Group
Luc Malcorps Director of Media Relations, Emakina Group
Karim Chouikri Chief Executive Officer, Emakina Group
Frédéric Desonnay Chief Financial Officer, Emakina Group
Luc Malcorps Director of Media Relations, Emakina Group
Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België