Emakina neemt het Turks digitaal agentschap WittyCommerce over

Donderdag 22 maart 2018 — Gereglementeerde en bevoorrechte informatie – vrije vertaling van de originele Franstalige tekst

Brussel, Izmir – EMBARGO 18.15 CET -
Emakina Group SA (
ALEMK-BB) maakt de overname bekend van WittyCommerce. Dit Turks digitaal agentschap met kantoren in Izmir en Istanbul is expert in technische oplossingen, IT-diensten en e-commerce. Met deze nieuwe overname versterkt Emakina verder zijn positie in Turkije.

Emakina Group kondigt de overname aan van 100% van de aandelen van WittyCommerce, via zijn Turkse dochter Emakina.TR in Izmir. Het Turks digitaal agentschap WittyCommerce was al sinds 2016 een structurele partner van Emakina, en de twee bedrijven vullen elkaar zeer goed aan.

De 30 experts van WittyCommerce delen vlot hun ruime ervaring met Emakina in digitale strategie en in het ontwikkelen van e-commerce websites, waarbij ze onder andere hoge toegevoegde waarde bieden voor een reeks e-commerce-technologieën.

De integratie van WittyCommerce in de groep opent nieuwe mogelijkheden om de portfolio uit te breiden van internationale klanten die een betrouwbare digitale partner zoeken. Met de overname bevestigt Emakina Group ook zijn ambities in Turkije én zijn streven om een ​​toonaangevende rol te spelen in omni-kanaal commerce en digitale transformatie voor bedrijven.

De initiële aankoopprijs bedraagt​​ 1.000.000 EUR in contanten. De uiteindelijke prijs zal gebaseerd zijn op de bedrijfsresultaten van WittyCommerce tot 2022. Het eventuele saldo zal gedeeltelijk in de vorm van effecten en contanten worden betaald.

De jaaromzet van WittyCommerce in 2017 bedroeg bijna 7 miljoen Turkse lira en de EBITDA (bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen) meer dan 1 miljoen Turkse lira, op basis van de boekhoudregels toegepast door de groep.

WittyCommerce zal een positieve financiële impact hebben op de omzet en de geconsolideerde EBITDA van Emakina Group vanaf 2018.

Frédéric Desonnay Chief Financial Officer at Emakina Group
Luc Malcorps Director of Media Relations at Emakina Group