EPAM neemt Emakina Group over en boort hiermee nieuwe, hoogwaardige marketing- en creative services aan voor de EMEA-markten

EPAM neemt Emakina Group over en boort hiermee nieuwe, hoogwaardige marketing- en creative services aan voor de EMEA-markten

EPAM versterkt hiermee haar positie om creatieve, gepersonaliseerde en next level digitale producten en services aan te bieden aan internationale klanten.

NEWTOWN, PA, NOV. 9, 2021 - EPAM Systems, Inc. (NYSE: EPAM), een toonaangevend bedrijf voor digital transformation services en productengineering, kondigt de overname aan van Emakina Group (Euronext: ALEMK), een veelvuldig bekroond digital agency. Emakina Group, met hoofdkantoor in België, meer dan 1.100 werknemers en een sterke aanwezigheid in Centraal- en West-Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afrika en Noord-Amerika, zal de digitale expertise van EPAM versterken.

Emakina Group is een gerespecteerd bedrijf van onafhankelijke digital agencies, met 26 kantoren in 18 landen. Ze designen en leveren innovatieve oplossingen die klanten helpen om sterke relaties met hun klanten op te bouwen. Haar services omvatten digital consulting, advertising, marketing, contentcreatie, platformdevelopment, data science en analytics. De groep is actief in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, retail, energie en automotive. Haar klantportfolio bevat zowel wereldwijde als Europese spelers als Nike, Honda, Intersport, Olympique Marseille, Rituals, KitchenAid en DP World.

"Wij zijn verheugd om Emakina Group te verwelkomen bij EPAM,” zegt Balazs Fejes, president of EU and APAC markets bij EPAM. “Haar teams voegen een extra laag toe van strategy, creativity en digital experience expertise aan de digital- en designportefeuille van EPAM. Door het bundelen van onze krachten en capaciteit kunnen we op strategisch vlak en in de uitvoering continue kwaliteit leveren. Daarbij combineren we gezamenlijk strategy, engineering, creativity en analytics om onze klanten beter van dienst te zijn."

"Dankzij onze gevarieerde workforce en brede talentexpertise hebben wij digital driven transformations en experiences kunnen leveren voor onze klanten over meerdere disciplines heen, inclusief experience design, marketingstrategie, CRM, transactieplatforms en database analytics," zegt Karim Chouikri, CEO van Emakina Group.

"Door de combinatie met EPAM kunnen we ons toekomstig aanbod vergroten en schalen, waardoor onze digitale ontwerp- en engineeringcapaciteiten accelereren en wij onze klanten nog beter kunnen helpen bij het oplossen van hun complexe marketing- en businessuitdagingen," zegt Brice Le Blévennec, Chief Visionary Officer van Emakina Group.

Allen & Overy (Belgium) LLP trad op als juridisch adviseur en PwC trad op als diligence-adviseurs voor EPAM bij de overname van Emakina Group.

Op 3 november 2021 heeft EPAM aangekondigd dat het nu 98,69% van de aandelen van Emakina Group in handen heeft. ​ EPAM zal 100% van de aandelen bezitten na afloop van de uitkoopperiode (30 november 2021).

Meer informatie over carrièremogelijkheden bij EPAM's Digital Experience Practice is te vinden op www.epam.com.

Over EPAM Systems

Sinds 1993 heeft EPAM Systems, Inc. (NYSE: EPAM) haar geavanceerde software-engineering-historie gebruikt om de belangrijkste internationale leverancier van digital transformation te worden - marktleider in de sector van digitale en fysieke productontwikkeling en digitale platform-engineeringservices. Door haar innovatieve strategie; geïntegreerde advisory-, consulting- en designmogelijkheden; en uniek 'Engineering DNA', helpen EPAM's wereldwijd ingezette hybride teams de toekomst werkelijkheid te maken voor klanten en gemeenschappen over de hele wereld door betere ondernemings-, onderwijs- en gezondheidsplatformen aan te sturen die mensen verbinden, ervaringen optimaliseren en het leven van mensen verbeteren.

De internationale multidisciplinaire teams van EPAM, door Newsweek verkozen tot ‘Most Loved Workplace 2021’, bedienen klanten in meer dan 40 landen op vijf continenten. EPAM staat bekend als erkend leider in de top 15 van bedrijven in Information Technology Services op de Fortune 1000 en stond de laatste drie opeenvolgende jaren gerangschikt als het topbedrijf voor IT-services op Fortune’s 100 Fastest-Growing Companies-lijst. EPAM staat ook vermeld in Ad Age’s top 25 ‘World’s Largest Agency Companies’ en in 2020 noemde Consulting Magazine EPAM Continuum een top 20 ‘Fastest-Growing Firm’. Lees meer op www.epam.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Over Emakina Group

Emakina Group is een van de meest toonaangevende, onafhankelijke digital agencies, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Over Emakina, The User Agency ​

Emakina is een digitaal agentschap met een wereldwijd bereik dat deel uitmaakt van Emakina Group. Als ambassadeurs van de gebruikers plaatst Emakina de verwachtingen en eisen van de gebruiker centraal in elke digitale ervaring. Deze aanpak biedt de klanten van het agentschap en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders: de consumenten van het digitale tijdperk. Meer informatie vindt u op www.emakina.com.

Toekomstgerichte statements

Dit persbericht bevat verklaringen die toekomstgerichte statements kunnen zijn die zijn gedaan in overeenstemming met de safe harbor bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, waarvan de nauwkeurigheid noodzakelijkerwijs onderhevig is aan risico's, onzekerheden en veronderstellingen met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen die mogelijk niet juist blijken te zijn. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de expliciete of impliciete resultaten, zijn onder meer algemene economische omstandigheden en de factoren die worden besproken in ons meest recente jaarverslag op formulier 10-K en andere neerleggingen bij de Securities and Exchange Commission. EPAM neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, ongeacht of dit het gevolg is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, behalve indien vereist onder de toepasselijke effectenwetgeving.

###

Contact

Amber Rasmussen
​Communications/Public Relations
​+1-971-337-9648
[email protected]

EPAM Systems, Inc.
​41 University Drive, Suite 202
​Newtown, PA 18940 USA

Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België