KitchenAid op volle toeren met Emakina, bevestigt samenwerking voor 2019

KitchenAid op volle toeren met Emakina, bevestigt samenwerking voor 2019

In het afgelopen halfjaar hebben KitchenAid en Emakina een reeks gesmaakte digitale projecten uitgewerkt voor het merk van hoogwaardige huishoudapparaten. De intense samenwerking begon in mei, toen het Emakina-team een competitie won van een reeks agentschappen. De nieuwe digitale marketingstrategie, de frisse ontwerpen en acties voor het optimaliseren van de website en de e-commerce-interactie boeken nu goede resultaten en zullen verder worden geïmplementeerd in de EMEA-markt.

Alessandra Romagna, Marketing Director voor KitchenAid is positief over de samenwerking: "We zijn blij met de prestatieverbetering van onze website, naast het gunstige resultaat van onze e-mails en sociale mediaprojecten. Onze intense samenwerking om de gebruikerservaring te verbeteren werpt zijn vruchten af. We zitten daarbij mooi op schema en daarom zijn we enthousiast om onze samenwerking in 2019 voort te zetten. In de afgelopen maanden hebben we samen een ​​premiumervaring gegarandeerd voor onze consumenten in een 360° digitaal ecosysteem. Dit zal de voortdurende focus zijn in de volgende fase van onze samenwerking. "

De multidisciplinaire ploeg van Emakina ging onmiddellijk aan de slag met een reeks digitale communicatie-uitdagingen voor projecten in heel Europa en daarbuiten.

Strategische oefeningen en ontwerpprints met de eigen Emakina-methodologie gaven de basis voor de nieuwe gebruikerservaringen, campagneconcepten en kanaalondersteuning.

Al in juni verschenen nieuwe banners op de startpagina’s van KitchenAid-websites, wat leidde tot meer interactie. Nieuwe versies van productpagina's volgden, voor mixers, blenders, food grinders, sifters, enz., telkens met een focus op vlotte e-commerce-transacties.

Andere interessante initiatieven zijn een personalisatietool voor mixers en een uitgebreide kopersgids voor standmixers. De eerste resultaten voor deze projecten zijn veelbelovend, met meer contacten met winkels én toegenomen bestellingen.

De aandacht voor e-mailmarketing bracht ook meer bezoekers naar KitchenAid-websites. Zorgvuldig geplaatste pop-upberichten nodigden websitebezoekers met succes uit om “zich te mengen met het merk” en de nieuwsbrief te volgen. Gerichte e-mails voor verschillende verkoopsituaties en maandelijkse promo-brieven verbeterden ook het contact met de klant en de verkoop.

Daarnaast stonden sociale media op de agenda, met regelmatige berichten op Facebook en Instagram en een sociale mediacampagne voor de Britse markt. Nieuwe fans en volgers waren het gevolg, en ook de naamsbekendheid en online interactie verbeterden.

De volgende stappen in de samenwerking worden uitgewerkt terwijl u dit leest, telkens om de merkbekendheid, CRM-strategie, prestaties en online verkoop verder te versterken.

Maria Rita Silva Santos, Program Manager voor Emakina concludeert: "We zijn er trots op om voor zo'n geweldig merk te werken, dat wordt geprezen om zijn slimme combinatie van professionele prestaties, ambachtelijke kwaliteit en iconisch design. De combinatie van slim gebruik van inzichten met een geweldig team ter plaatse werkt echt goed. De extra pit in de mix is ​​onze flexibele manier van samenwerken, waarbij een reeks sprints snel tot tastbare resultaten leidt. "

Contacteer ons
Luc Malcorps Director of Media relations, Emakina
Luc Malcorps Director of Media relations, Emakina
Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België