Nicolas Borgis benoemd tot Managing Director van Emakina.FR

Manuel Diaz, voorzitter van Emakina.FR, full-service digital communicatiebureau binnen de Emakina Group, heeft Nicolas Borgis benoemd als nieuwe managing director van het bedrijf. Nicolas Borgis zal werken onder leiding van Manuel Diaz, die voorzitter blijft van Emakina.FR en nieuwe verantwoordelijkheden opneemt bij de internationale ontwikkeling van Emakina Group.

Voordat hij bij Emakina startte, was Nicolas Borgis Director of Operations bij eYeka, wereldwijd marktleider in crowdsourcing voor marketingteams, onderzoek en innovatie van grote merken. Hij was er vooral verantwoordelijk voor de productstrategie, operaties en bedrijfsontwikkeling voor bedrijven actief in luxeproducten en consulting.

Nicolas behaalde een Master of Science van het gerenommeerde Telecom ParisTech en een MBA van INSEAD.

Hij begon zijn carrière in 1996 bij Netscape Communications. Na diverse functies in pre-sales in Frankrijk voor telecom operatoren en de publieke sector, trad hij toe tot het pan-Europees strategisch salesteam, waarmee hij grote contracten in het Midden-Oosten binnenhaalde.

In 2000 werd hij strategisch consultant voor de Boston Consulting Group. Vanuit Parijs werkte hij in heel Europa voor telecom-, internet- en mediaklanten.

In 2004, ging hij aan de slag bij Microsoft Frankrijk als marketing manager voor de publieke sector. Twee jaar later was hij er verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling van het Microsoft-ecosysteem. Hij leidde er de programma's en diensten voor ‘architecten van de internetwereld’ voor grote reclamegroepen, alsook voor kleinere digitale agentschappen. Hij ontwikkelde "IDEES de Design", een project ter bevordering van expertise in digitaal design, dat talentvolle starters op dit gebied begeleidde.

In 2008 ging Borgis naar FastBooking, een pionier in online marketing voor horecabedrijven. Hij creëerde hun Products & Services-afdeling en werkte aan systemen waarmee hoteliers hun diensten rechtstreeks kunnen verkopen via hun website. FastBooking werd overgenomen door Accor, om zo zijn digitale transformatie mee te begeleiden.

Manuel Diaz, voorzitter van Emakina.FR:

"Toen we ons bureau 20 jaar geleden hebben opgericht, beïnvloedde het web maar een klein deel van de activiteiten van onze klanten. Vandaag is het digitale overal.
De uitdagingen die het meebrengt hebben ook een strategische dimensie.

We zijn erg blij Nicolas te mogen verwelkomen in ons team. Zijn ruime ervaring op het kruispunt van bedrijfsconsulting, digitale expertise en ondernemerschap zal ons helpen om de ambitieuze doelen die we voor onze klanten koesteren waar te maken. "

Nicolas Borgis, de nieuwe Managing Director van Emakina France legt uit:

"In een wereld waar digitaal alomtegenwoordig is, blijft de paradox dat emotie de enige manier is voor merken om een ​​blijvende voorkeur te creëren. Technologie, zelfs complexe, moet haar plaats innemen op de achtergrond, om de ervaringen van klanten en medewerkers vanzelfsprekend te maken. Ik ben ervan overtuigd Emakina uniek is geplaatst om dit te doen, en ik ben enthousiast om me aan te sluiten bij deze getalenteerde en eclectische organisatie.

Vandaag realiseren de teams ambitieuze projecten voor klanten, dankzij de juiste ingrepen en de passie van de medewerkers. Morgen wil ik dat we volledig samen met onze klanten optreden, in plaats van voor hen: in de snel veranderende wereld lijkt het me gepast om samen hun project uit te bouwen. Het is de beste manier om opnieuw magie te brengen in hun activiteiten."

Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België