Emakina en Air creëren samen Air+Emakina, het meest uitgebreide geïntegreerde aanbod op de markt

Emakina en Air creëren samen Air+Emakina, het meest uitgebreide geïntegreerde aanbod op de markt

Emakina en Air creëren samen Air+Emakina, het meest complete geïntegreerde aanbod op de markt voor marketing en communicatie. Emakina behoort tot de top drie van Europese onafhankelijke digitale agentschappen; Air Brussels is het grootste onafhankelijk bureau van België. Deze nieuwe samenwerking biedt een sterk antwoord op de steeds meer dwingende vraag van klanten naar echt geïntegreerde communicatie.

Air+Emakina bundelt de strategisch-creatieve kracht van het agentschap Air met de ruimste waaier aan digitale diensten en topexpertise van Emakina. Het nieuwe aanbod geeft hun klanten een ongezien integratieniveau. Dat zal hun leven en dat van hun gebruikers behoorlijk vereenvoudigen.

Eric Hollander, oprichter en Executive Creative Director van Air: "De kwaliteit van de gebruikerservaring vormt de sleutel tot succesvolle digitale transformatie. Dat optimaliseren is echt het domein waarin Emakina uitblinkt. Hun experts hebben de kennis en ervaring die wij vandaag moeten toevoegen aan ons aanbod, om de toenemende vraag van klanten hiernaar te kunnen beantwoorden met een solide en samenhangende omnichannel-aanpak."

Brice Le Blévennec, CEO van Emakina: "Dit is voor ons een perfecte combinatie. Emakina wou zich verder versterken in de uitbouw van merken en campagnes. Sommige van onze klanten gaven ons daarover duidelijke signalen. Het Air+Emakina partnerschap brengt nu een gezamenlijk antwoord dat hun verwachtingen overtreft. We zullen samen ook investeren in een zeer fors aanbod in sociale media."

Stéphane Buisseret, CEO van Air: "Steeds meer merken verwachten een volledig geïntegreerde aanpak. Dat is een duidelijke trend bij megabrands. Dankzij deze samenwerking weten we daar raad mee. Het zal ons ook helpen om de specifieke en zeer punctuele behoeften van kleinere merken gepast aan te pakken; ook zij bieden we een efficiënte coördinatie.

Natuurlijk kan Air nu al vlot geïntegreerde campagnes uitvoeren, met bannering en online activaties. Maar de verwachtingen van onze klanten reiken veel verder: de bouw van websites, mobiele apps, CRM, e-commerce, enz. Het zou ons jaren kosten om zelf platformen te beheersen zoals Sitecore, Adobe Marketing Cloud, SAP Hybris, Progress Sitefinity en Salesforce Commerce Cloud. Uiteraard laten we onze klanten niet wachten, dus was het tijd om een versnelling hoger te schakelen."

Karim Chouikri, CEO van Emakina: "Dit is geen fusie en ook geen overname. We delen de passie en cultuur van onafhankelijkheid met Air. We bouwen aan een partnerschap dat ons beiden sterker maakt door een betere klantenservice. Die wordt nog vollediger, innovatiever en efficiënter. Het aanbod van Air+Emakina lag voor ons allen voor de hand. We zijn ervan overtuigd dat de markt over enkele maanden onze visie zal delen."
 

- Niet-gereglementeerde informatie -

- - -
Over AIR
Air is België's grootste onafhankelijk agentschap, en de exclusieve partner van McCann Group in België. Strategisch, creatief op alle touch points, businessgedreven ... Air brengt extra betekenis in het leven van merken, hun gebruikers, en zijn 120 medewerkers. Met 20 miljoen euro omzet, 22% groei, een derde plaats bij de Creative Belgium Awards en de Cannes Lions, werd Air recent genomineerd voor de prijs van ‘Agentschap van het jaar 2016’.

www.aironair.com

 

Contacteer ons
Luc Malcorps Director of Media Relations, Emakina Group
Over Emakina Group SA

Emakina Group is een van de toonaangevende digitale groepen van onafhankelijke digitale bureaus, met 26 kantoren in 18 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Lees meer op www.emakina.group en volg ons op Twitter @EmakinaGroup.

Emakina Group SA
Middelburgstraat 64A
1170 Brussel
België